Våra bolag och varumärken

Mer om producenter och produkter

Vindelns Rökeri

På Vindelns Rökeri har det rökts skinka i samma rökugnar sedan starten 1917. Vedeldade ugnar och salt som enda tillsats är en metodik som stått sig i 108 år och plockar nya utmärkelser på löpande band. Särskilt under branschens stora tävling Chark-SM där vi har flertalet guldmedaljer och dessutom två utmärkelser till Svensk Mästare 2024. När det gäller smak per gram vill vi hävda att detta är svårslaget, och ni vet vad man brukar säga; ingen rök utan eld. 

Sidfläsket är en mycket populär produkt som sedan starten betytt mycket för oss. Smakrikt och användbart i så många olika delar av kök och servering. Gott att servera både kallt och varmt, stekt och grillat – fantasin sätter gränserna. I ett tätt samarbete med vår huvudleverantör har vi fått till en mycket fin och speciellt styckad råvara till vår produktion av den svenska mästaren i klassen bacon och rökt sidfläsk.

Vår fläskkarré passar utmärkt att skiva till både smörgåsmat och buffé, eller varför inte steka och lägga på burgare? Den är dessutom mycket trevlig att göra t.ex pulled pork av, testa!

Vindelnrökt Skinka är vår fanbärare och sedan 2024 den enda svenska kött- och charkprodukten som bär en skyddad, geografisk beteckning. Smakrik och populär både som ingrediens och i ensamt majestät.

All vår produktion sker i Vindeln, 5 mil väster om Umeå. Mikael Nilsson är platschef och tillverkar alla produkter tillsammans med 5 anställda inkl vår säljare för dagligvaruhandeln. Vi använder endast svenskt kött i produktionen.

Nacka Kött

Svenska Mästare i Chark-SM 2024 med vår paradprodukt – ”mjukisen”, en saftig burgare med smakerna på rätta stället vann ännu en gång den prestigefyllda titeln. Sedan 80-talet har vi varit specialiserade på hamburgare, och än idag gör vi ingenting annat. Dessutom är vi helt inriktade på restaurangmarknaden. Vi kan formpressa, stavpressa och mjukpressa beroende på vilket slutresultat man vill ha, allt efter devisen: rätt produkt på rätt plats. Vi tillverkar burgare för dig som inte vill kompromissa med smak, eller kvalitet.

Våra produkter tillverkas i Älvsjö och säljs till huvuddelen frysta i kartong. Sommartid tillverkar vi mindre serier av färska hamburgare.

Niclas Nyberg är platschef och driver produktionsanläggningen tillsammans med fyra anställda.

Produktkataloger Restauranggrossister

För dig som är kund till restauranggrossister eller arbetar med försäljning till restaurangmarknaden finns här våra produktkataloger för nedladdning.

 

Martin&Servera

Menigo Foodservice

Kötthallen Sorunda

Hansens Charkuteri

All vår produktion sker i Stöcksjö, strax söder om Umeå i Västerbotten. Vi använder endast svensk köttråvara i samtliga våra produkter som vi försöker köpa in så lokalt som möjligt. Michael Hansen grundade företaget 2013 och är idag platschef och produktutvecklare tillsammans med tre anställda.

Våra premiumsalamis är lufttorkade i minst fem veckor. Dessutom är de stoppade i exklusiva HoneyComb-fjälster. Vi smaksätter med riktiga kryddor som du tydligt kan se i produkten. Pepparsalamin har tydliga och synliga pepparkorn och fänkålssalamin är smaksatt med en blandning av hela och malda fänkålsfrön. Chorizosalamin är smaksatt med Pimenton de la Vera DOP, till hälften den starka och till hälften den söta för balans och ”lagomhet”.

Vår lufttorkade fläskkarré ”Coppa” är saltad med havssalt och smaksatt med fänkålsfrön, lagerblad och milda kryddor som inte tar över den naturliga köttsmaken. 

Vår bredbara salami är en tolkning på de internationellt erkända produkterna N’Duja och Sobrasada. Fermenterad i cirka 3 veckor. Redo att ätas som den är, men blir bäst om man hettar upp den och låter den smälta ut.

En del av c/o Mathantverkarna

Familjen Hansen logga
Vindelns rökeri logga
Nacka kött logga
Mathantverkarna logga