Vi, passionerade mathantverkare och älskare av god mat, har samlats för att förklara och försvara korvens roll som en fullvärdig och utmärkt middag. Det är dags att sprida budskapet och utmana fördomar om korvens plats vid middagsbordet. Låt oss höja våra röster och främja korvens gastronomiska värde!

Korvmanifestet

1.

Middag är inte bara ­förbehållet traditionella ­rätter eller finare köttstycken. Kvalitets­korven är en mångsidig kulinarisk skatt som förtjänar sin plats som en läcker middagsmöjlighet.

2.

Vi motsätter oss fördomar och ­stereotyper som begränsar korvens roll till snabbmats­option. Korv är inte enbart för barnkalas eller grillfester, utan kan med stolthet serveras vid middagsbordet i vilken form det än väljs.

3.

Femkronorskorvar och ­fabriksformade hotdogs har alltför länge befläckat korvens rykte. En ­välgjord kvalitetskorv är resultatet av expertis, noggrannhet och en ­passion för smak och ­kvalitet.

4.

Kvalitetskorv är en god källa till näring. Med hög kötthalt blir korven rik på protein och lämnar inget utrymme för konstiga utfyllnadsämnen eller tillsatser. När korven är huvudingrediens kan vi skapa välsmakande och näringsrika måltider.

5.

Korvens tillgänglighet och ­prisvärde gör den till en utmärkt middagsalternativ för familjer, ­studenter och alla matälskare. Kvalitetskorven erbjuder både en ­prisvärd och läcker måltid för alla tillfällen.

6.

Korven representerar ­mångfald och kreativitet inom matlagning. Oavsett om det är en klassisk grillkorv, en smakrik korvgryta eller en gourmetkorv med spännande ingredienser, kan korven ­erbjuda en mängd smak­upplevelser som passar alla.

7.

Vi uppmanar till att ­främja ­hållbar korvproduktion och stödja producenter som värnar om djurens ­välfärd, använder hög­kvalitativa ­råvaror och respekterar ­miljön.

Upp till korvkamp!

Ropen skalla, korv är för alla!

Vi har fått nog! Därför står vi enade och påstår med övertygelse: Korv ÄR Middag! Låt oss omfamna korvens kulinariska potential och njuta av en fantastisk måltid varje gång.

Är du med oss? Läs tipsen nedan för att veta hur du kan bidra till korvkampen!

#1

Tips 1: Köp kvalitetskorv

Femkronorskorvar i all ära men vad innehåller de egentligen? En välgjord kvalitetskorv är resultatet av expertis, noggrannhet och en passion för smak och miljö – utan att för den delen kosta skjortan. Kvalitetskorven är för alla! För att vara helt säker på att du väljer bra korv, leta efter Familjen Hansen Charkuterier i din butik!

https://hansenchark.se/produkter/

#2

Tips 2: Bjud på korvmiddag

Det är dags att hylla kvalitetskorvens roll som en fantastisk middagsrätt – och något du stolt bjuder på. Dessutom kan den varieras i oändlighet med tanke på alla tillbehör och tillagningssätt.

Inspireras på: https://hansenchark.se/recept/

#3

Tips 3: Tävla och vinn middagskorg eller stickers!

Stöd oss i kampen! Sprid korvens gospel och få chansen att vinna en lyxig middagskorg (och korvstickers!)

Gör så här:

  1. Följ @co_mathantverkarna på instagram och ta del av vår korv-pepp, korvinformation och korvinspiration.
  2. Kommentera på tävlingsinlägget och tagga en person du vill bjuda på korvmiddag, och skriv en kort motivering om varför du vill bjuda just hen.

En av de tävlande vinner lyxig korvmiddagskorg värd 900 kr, och de 20 första tävlanden får ett gratis klistermärkesark med korvbudskap på posten.